WordPress 4 Business

Wiki

Her finder du hjælp, guides, vejledninger, tips, tricks og meget mere både til wp4u og til WordPress generelt. Alle indlæg er skrevet af professionelle udviklere.

 

Brian Andersen

Generel computernørd. Ekspert i HTML, CSS, Javascript, jQuery, SQL, PHP, WordPress, Linux, Cloud teknologier, AI mm. Elsker at lave perfekte systemer 🙂

Beta – hvad betyder det for mig

wp4u er i beta, og det vil vi nok være nogen tid endnu. Men det er altid vigtigt at vide hvad man kan forvente af systemet, så jeg har prøvet at liste sidens delelementer op, og hvilket stadie de er på. Så længe vi er i beta, er alle services gratis!

Hostingdelen

Selve systemet og softwaren der hoster siderne på wp4u har været i beta test på rigtige online virksomhedssider i over et år, uden et eneste nedbrug. Så denne del må siges at være nået et stabilt stadie der er klar til produktion. Det betyder at hvis du har lavet en side og har tildelt domænenavn, kan du forvente at siden er funktionel og stabil.

Serverne

Server delen er den jeg er særlig stolt af 🙂 Vi kører database på Google CloudSQL der er vedligeholdt og håndteret af Google, den går ikke ned, og det bør ikke være muligt at miste data.

Fil uploads er håndteret af Google CloudStorage. Det er object storage, og det bør heller ikke være muligt at den kan gå ned.

Selve WordPress og plugins er håndteret af Google Kubernetes Engine der er en container løsning. Det vil sige at hvis en container med webserver går ned, vil systemet selv smide den ud, og bygge en ny webserver. Dette kan og vil gå ned, men Google er under 5 sekunder om at identificere containere der ikke responderer, og bygge en ny. Samtidig er der altid mere end en container der kører webserver samtidig, så det bør heller ikke være muligt at dette samlet set kan gå ned.

Serveropsætningen er stabil og bør forblive det.

Hovedsiden

Selve hovedsiden på wp4u.dk er den del der mangler mest arbejde og flest tests, før den er klar til at tage ud af Beta. Her vil der være mange tilretninger, både i layout og funktionalitet. Det er nødvendigt at få en del rigtige brugere til at benytte systemet, før eventuelle fejl kan identificeres og fikses. Softwaren der benyttes til oprettelse af de enkelte websites er stabil og har været det i mange år, på WPMU’s egne servere, så der er ingen risiko for at selve sideoprettelses systemet vil fejle.

Tema

Vi bruger Divi og det er så stabilt som det en engang kan være 😀 Tema og plugins bliver selvfølgelig opdateret dagligt

Plugins

Mængden af plugins tilgængelige på wp4u er på nuværende tidspunkt begrænset. Der har indtil nu været fokus på at løse alle de normale kerneopgaver på hjemmesider på wp4u. Det vil sige at alle optimeringer som SEO, hastighed, billedoptimering, minificering o.s.v. alle er gennemtestet i den primære testperiode over det sidste år, og alle disse funktionaliteter er stabile, og langt de fleste er indbygget i systemet, så de er aktive fra start, når du opretter en ny side. Nye plugins bliver ikke offentlige før de er testet og fundet stabile. Hvis du vil være med til at betateste plugins, er det bare og hoppe over i wp4u udviklingsgruppen, og give lyd. Alle beta plugins bliver aktiveret manuelt på hver side.

Hastighed

Hastigheden på wp4u er en af de områder der vil blive testet og udviklet på fremadrettet. De målinger vi kan lave lige nu bør ikke kunne blive dårligere, heller ikke selvom der skulle komme 100.000 websites på serverne i morgen. Serveropsætningen er 100% skallerbar. Webserverne skallerer horisontalt, databasen skallerer Google for os, og vores file storage ligger på Google CDN så der er der ingen problemer.

Vi kan lige nu måle følgende hastigheder ved brug af pingdom og inspectortool i firefox/chrome:

Ikke logget ind / statisk side:

  • Første side load på ca. 500ms og andet side load på ca. 300ms
  • Ved brug af Hummingbird reduceres tider til ca. 450ms første side og ca. 150ms anden side

Logget ind / dynamisk side

  • Sideload på ca. 500ms
  • Kontrolpanelet ca. 1sec efter cache priming.

Hastigheden på almindelige sider, vil formentlig ikke kunne forbedres meget. 500ms for første load eller dynamiske sider, er en ok hastighed og 150ms for anden side med hummingbird er noget af det bedste på markedet. Bemærk at et normalt trådløst netværk kan have 80ms forsinkelse, selv om du kun sidder 3 meter fra det.

Hastigheden på kontrolpanelet bør kunne forbedres og er en af de ting der arbejdes på. De fleste sider bliver genereret på under 300ms, men er stadig 1-2 sekunder om at nå frem til brugeren. Det kræver en del undersøgelse og tests at finde ud af hvorfor, og forbedre denne hastighed.

Spørgsmål?

Så hold dig ikke tilbage med at skrive dem i kommentarfeltet. Der er helt sikkert også andre der har samme spørgsmål.

Var denne Wiki nyttig for dig? Hjælp os med at blive bedre… 0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 ( Log ind for at rate )

0 kommentarer

Indsend en kommentar